woensdag 28 november 2012

Funderings balken storten!! :-)

Woensdag 28 november 2012

Vanmiddag is er een betonpomp van 30m. gekomen en heeft Betonmortel Grevelingen het beton gestort. Tijdens het betonstorten was er op de achtergrond nog een schitterende dubbele regenboog te zien boven 'ons' huisje :-) Wat een mooie knipoog van 'boven'!! Gods Trouw duurt voor eeuwig :-)!!
Verder heb ik de hele zijkant van het huis aangevuld met zand (op de drainage leiding). We zijn dus weer even lekker bezig geweest. Op het einde toen er nog beton over was hebben we dit onder de toekomstige carport gestort zodat de ondergrond daar stevig genoeg is... ;-)























































 

Bekisting / Controle / Drainage

Woensdag 28 november 2012
 
Vanmorgen heeft bouwbedrijf Capelle (Martin, Bart & Marinus) de bekisting voor de funderingsbalken afgemaakt. Ook heeft Saman vandaag alvast de waterleidingen & gas in de bekisting gelegd zodat deze in het beton kunnen worden gestort. Daarnaast zijn de constructeur / bouwbegeleider en de gemeente Dirksland langs geweest om de wapening te controleren. Alles was goed dus het fundament kan vanmiddag gestort worden :-) Zelf heb ik een drainage gelegd aan de zijkant van het huis. Het grondwaterpeil staat hier tussen de 20 - 30 cm. onder het maaiveld dus wat water afvoeren kan geen kwaad, het houd ook de kruipruimte als het goed is vrij van water.





































dinsdag 27 november 2012

Wapeningskorven aan elkaar vlechten

Dinsdag 27 november 2012

Vandaag is de tempex bekisting voor de funderingsbalken afgemaakt en zijn alle wapeningskorven voor ons huis hierin gezet en aan elkaar gevlochten. De leverancier van de wapeningskorven had te weinig korven geleverd (voor de garage van de buurvrouw waren ze niet aanwezig). Gelukkig hebben ze deze korven 's middags nog gebracht zodat er morgen beton kan worden gestort.